ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plata arendei pentru folosirea unor terenuri publice ar putea crește

17:30 | 08.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Plata arendei pentru folosirea terenurilor publice va fi stabilită în baza prețului de piață al terenului. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Modificările legislative prevăd stabilirea valorii de piață drept criteriu de determinare a prețului de vânzare-cumpărare sau de arendă a terenurilor, prețul normativ al pământului devenind un criteriu secundar de determinare a valorii acestuia.

O altă modificare se referă la reglementarea relațiilor de locațiune/arendă a terenurilor proprietate publică a statului, cât și ale celor administrate de unitățile administrativ-teritoriale.

Documentul mai prevede că un bun imobil nu poate fi scos la privatizare fără terenul aferent.

Foto simbol

img22009453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!