ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii din diasporă se pot programa on-line pentru servicii consulare

16:58 | 09.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția pentru Guvernare Electronică au anunțat astăzi că au lansat în regim de pilotare primul portal național de programări pentru servicii consulare prestate în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, portalul www.programari.gov.md oferă posibilitate cetățenilor din diasporă să se programeze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil.

La prima etapă, serviciul de programare va fi valabil pentru 13 locații, urmând a fi extins gradual pentru întreaga rețea consulară a țării noastre.

Pentru a realiza o programare, solicitantul va introduce câteva date de identificare, cum ar fi numele, prenumele, IDNP-ul, adresa de domiciliu, telefonul de contact, adresa de e-mail, va selecta tipul serviciului, data și ora programării.

Rezultatul va fi transmis la adresa de e-mail a solicitantului pentru confirmare.

img22009493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!