ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă

18:48 | 09.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că cetățenii moldoveni din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Vești bune pentru moldovenii din diasporă. Ieri Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării. Din 1 ianuarie 2023, acestea vor fi de două ori mai mici, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată”, a precizat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a menționat că, tot astăzi, se lansează în regim pilot platforma unică de programări consulare - www.programari.gov.md -, elaborată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Agenția de Guvernare Electronică. Pentru început, platforma va fi utilizată de 13 ambasade, iar în scurt timp ea va fi extinsă în toate reprezentanțele noastre diplomatice și consulare.

„Modificările în cauză vor simplifica interacțiunea cetățenilor noștri cu oficiile consulare, vor îmbunătăți calitatea acestora și le va face mai accesibile pentru oameni. Iar noi vom munci în continuare pentru a le oferi concetățenilor noștri din diasporă servicii consulare rapide și de calitate, pentru a face legătura lor cu Moldova și mai ușoară”, a subliniat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22009495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!