ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania

18:44 | 19.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Margaret Uebber, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuția a vizat un spectru larg de subiecte legate de situația din regiune, securitatea națională a Republicii Moldova și riscurile acesteia.

Vicepremierul Oleg Serebrian s-a referit și la starea actuală a dosarului transnistrean, recunoscând faptul, că procesul de negocieri stagnează, dar nu din cauza Chișinăului, așa cum pretinde Tiraspolul. În acest context, a fost adus exemplul grupului de lucru pentru drepturile omului, convocarea căruia a fost cerută de Chișinău de mai multe ori pe parcursul ultimelor luni, fiind neglijată de Tiraspol.

Oleg Serebrian a reiterat faptul că nu vede posibilitatea unei reuniuni în formatul de negocieri „5+2” atâta timp cât în Ucraina continuă invazia rusească.

Foto: Biroul de reintegrare

img22009743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!