ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Politicienii ruși ar avea opinii divergente față de o eventuală ofensivă în Ucraina

07:17 | 21.12.2022 Categorie: Externe

Moscova, 21 dec. /MOLDPRES/. Politicienii de la Moscova au opinii divergente în ce priveşte declanşarea unei mari ofensive de iarnă în Ucraina, a afirmat marţi un înalt responsabil american, sub acoperirea anonimatului, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Un oficial american a spus că 'crede că suntem în prezenţa unor puncte de vedere divergente'.

'În mod clar, sunt unii care, cred, îndeamnă la continuarea ofensivei în Ucraina. Sunt alţii care au întrebări reale în ce priveşte capacitatea Rusiei de a o face', a semnalat politicianul american.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să fixeze obiectivele armatei pentru 2023, într-o reuniune cu înalţi responsabili militari miercuri.

Washingtonul 'îşi va ajusta şi adapta rapid' obiectivele dacă va fi decisă o astfel de ofensivă, a afirmat responsabilul american.

'Ceea ce facem noi, ceea ce vom continua să facem este să ne asigurăm că ucrainenii au mijloacele de a se apăra eficace în faţa agresiunii ruse', a reiterat politicianul american .

Ucrainenii nu arată niciun semn că vor 'să încetinească şi cred că ruşii trebuie să ţină cont de aceasta în calculele lor', a mai spus responsabilul citat.

Moscova a înregistrat în ultimele luni importante eşecuri militare care au obligat-o să se retragă din regiunea Harkov şi din oraşul Herson.

Șeful statului rus a admis marţi că situaţia este 'extrem de dificilă' în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei a căror anexare o revendică Moscova, fără însă a le fi cucerit total.

Din luna octombrie, Rusia a optat pentru bombardamente masive contra infrastructurilor ucrainene, ce cauzează cu regularitate întreruperi în alimentarea cu energie şi apă.

Foto: twitter.com

img22009786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!