ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobată finanțarea pentru un pod la Ungheni ce va uni ambele maluri ale Prutului

10:47 | 21.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. A fost aprobată finanțarea pentru construcţia Podului rutier Ungheni (RO) – Ungheni (MD) proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF) în valoare de circa 16,5 milioane de euro. În scurt timp, urmează începerea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, transmite MOLDPRES cu referire la surse de la Ministerul Transporturilor de la Bucureşti.

Principalele caracteristici prevăzute sunt: 261,20 m lungime pod nou peste Prut; 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II); 8 m lățime parte carosabilă; 1 km lungime traseu; 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură; punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor

„Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, precum și frățești, dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane”, potrivit sursei citate.

Podul face parte din proiectul Autostrăzii A8 și va avea și punct de trecere a frontierei. „Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova)”, conform ministerului amintit.

Foto: facebook.com 

 

img22009793

img22009793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!