ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță un Crăciun cu ploi şi noroi

15:08 | 23.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Temperaturi pozitive şi precipitaţii sub formă de ploi şi lapoviţă, în mare parte a ţării, prognozează meteorologii pentru acest sfârşit de săptămână, când creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului, pe stil nou, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 24 decembrie, în ţară se așteaptă valori termice încadrate între 0-5 grade Celsius, ziua, şi până la 5 grade de ger, noaptea. De Crăciunul pe nou, în mare parte din teritoriul țării, în special în regiunile de centru şi nord, se așteaptă vreme închisă, mohorâtă, însoțită de ploi şi lapoviţă.

Aceleaşi tendințe meteorologice se vor menține tot weekend-ul, precum şi luni, 26 decembrie. De marţi, 27 decembrie, afară se încălzește puţin, astfel încât în ultimele zile ale anului 2022 vom avea până la 7 grade căldură.

De sărbătoarea Nașterii Domnului sunt legate mai multe tradiții, obiceiuri şi superstiții, care se referă inclusiv la aspecte meteorologice. Astfel, o predicţie populară este legată de vremea din această zi: dacă în ziua de Crăciun ninge, se crede ca în cea de Paște va fi vreme frumoasă. Respectiv, ploi la Crăciun – frig la Paște. Totodată, un cer senin de Crăciun anunță un an roditor.

 

img22009894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!