ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a anunțat că, din 2023, adulții vor putea învăța gratuit limba română

13:58 | 26.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu salută inițiativa Ministerului Educației prin care, începând cu 2023, adulții vor beneficia de cursuri gratuite de învățare a limbii române, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului prezidențial de presă, „Programul național de predare a limbii române pentru alolingvi a fost extins pentru a include și cursuri pentru adulți, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a declarat șefa statului.

Executivul urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program. „În anii următori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesitățile de predare a limbii române adulților”, a punctat președintele Maia Sandu.

Programul de predare a limbii române pentru alolingvi a fost lansat în anul 2013, la inițiativa Ministerului Educației. Până în acest an, programul era finanțat insuficient și prevedea doar organizarea cursurilor de limbă română pentru copii.

Foto: Studenții Universității din Comrat, la întrevederea cu președintele Maia Sandu, 2 septembrie 2022

img22009942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!