ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va susţine un proiect în sectorul zootehnic din R. Moldova

10:32 | 27.12.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. În anul viitor, Republica Moldova va implementa un program de dezvoltare a sectorului zootehnic, în valoare de 25 de milioane de dolari, cu suportul Băncii Mondiale, transmite MOLDPRES cu referire la ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Potrivit ministrului, producătorii și procesatorii vor avea acces la resurse financiare pentru efectuarea investițiilor în infrastructură și tehnologii, în scopul de a spori eficiența, competitivitatea și sustenabilitatea producției.

„Totodată, suportul financiar va fi acordat pentru îmbunătățirea nivelului de respectare a standardelor de producție și pentru sporirea calității produsului final. Vor fi susținute şi activitățile de consolidare a cooperării între fermieri și de dezvoltare a conexiunilor între mediul de cercetare și antreprenoriat, în vederea realizării inovațiilor”, a explicat Vladimir Bolea.

De asemenea, oficialul a făcut precizări cu privire la acordarea ajutoarelor financiare din bugetul de stat, în anul 2023, pentru sectorul de producere a laptelui. În acest context, ministrul a declarat că Regulamentul de subvenționare este în proces de elaborare și va fi promovat după aprobarea proiectului de lege cu privire la subvenționarea în agricultură.

Foto: MAIA

img22009957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!