ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a prezentat bilanțurile sesiunii de toamnă a Parlamentului

18:54 | 29.12.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a prezentat astăzi bilanțurile sesiunii de toamnă a Legislativului. Speakerul a declarat că activitatea Parlamentului s-a axat pe agenda de reforme și angajamentele asumate în fața cetățenilor, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că anul curent este unul complex, cu multe provocări și greutăți. „Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, am rămas perseverenți, ne-am ținut de agenda de reforme și am urmat întocmai angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea și votul cetățenilor. O prioritate a fost reforma justiției, realizarea proiectelor de infrastructură, majorarea salariilor, acordarea suportului în perioada rece a anului, susținerea familiilor tinere și a cetățenilor din diasporă”, a spus Igor Grosu.

Speakerul a remarcat că o altă realizare este fortificarea diplomației parlamentare și acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. „Acceptarea Republicii Moldova în calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană este un semnal clar că suntem de partea bună a lumii, de partea celor care rezolvă neînțelegerile prin tratative și discuții. În acest proces de integrare, Moldova va avea multe oportunități pentru a atrage fonduri, pentru a moderniza infrastructura și serviciile publice, pentru a implementa reforme care să ne facă mai rezistenți, mai puternici, mai protejați. În pofida crizelor fără precedent cu care ne confruntăm, noi mergem înainte. Ne dorim cu adevărat o țară prosperă și dezvoltată. Sunt încrezător că R. Moldova va continua să fie un membru mândru al comunității noastre de valori, va adera la UE și vom continua să lucrăm împreună pentru o Europă mai puternică și mai pașnică”, a afirmat Igor Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a mulțumit colegilor pentru inițiativele legislative, contribuție și munca depusă.

Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Cea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă demarează în septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lui decembrie.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!