ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola

19:09 | 07.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul European va susține în continuare Republica Moldova în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. Pașii ce urmează a fi întreprinși de țara noastră pentru implementarea celor 9 acțiuni recomandate de Comisia Europeană și prioritățile dialogului moldo-comunitar pentru perioadă următoare au fost discutate astăzi în Germania, la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Executivului a menționat că autoritățile de la Chișinău rămân implicate plenar în realizarea obiectivului european și traducerea acquis-ului comunitar în legislaţia naţională, ca singura opțiune care va oferi țării noastre pace, stabilitate și o dezvoltare pașnică. În același timp, potrivit prim-ministrului, Guvernul rămâne angajat în realizarea reformelor așteptate de cetăţeni, care vor îmbunătăți calitatea vieții în Moldova și vor spori reziliența economică a țării.

În discuții, părțile s-au referit la programele Uniunii Europene, care vin să fortifice eforturile Executivului în diverse domenii, dar și la pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere RM–UE, din luna februarie a acestui an. De asemenea, oficialele au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, crizele generate de războiul din Ucraina și metodele de combatere a unor provocări conexe, printre care războiul hibrid și propaganda.

Premierul Natalia Gavrilița întreprinde în zilele de 6-8 ianuarie o vizită de lucru la Berlin, unde a participat la ședința Grupului parlamentar al Uniunii Creștin-Sociale din Bundestagul Germaniei.

Foto: Guvern 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!