ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Femeile care vor lucra în perioada concediului de maternitate vor primi atât salariu, cât şi indemnizație

10:25 | 13.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare la 1 martie, comunică MOLDPRES.

Documentul urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze, chiar și în concediul de maternitate.

În prezent, pentru perioada concediului de maternitate care se suprapune cu perioada în care femeia desfășoară activitate de muncă, se achită doar salariul, nu și indemnizația. Astfel, documentul vine să păstreze dreptul femeii de a beneficia de indemnizația respectivă, mărimea acesteia urmând să fie determinată în baza venitului soției sau soțului, în funcție de faptul cine are un salariu mai mare.

Prezenta lege intră în vigoare la 1 martie 2023. Guvernul, în termen de 2 luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Sursa: monitorul.gov.md

img23000226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!