ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat decizia ANRE privind majorarea unor tarife la apă în capitală

10:44 | 13.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 13 ianuarie, a publicat Hotărârea Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu privire la tarifele diferențiate pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către SA „Apă-Canal Chișinău” pentru anul 2023, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei ANRE, serviciul public de alimentare cu apă potabilă va costa: pentru consumatorii casnici în mărime de 11,12 lei/m3 (+2,47 lei/m3 față de tariful în vigoare); pentru consumatorii noncasnici în mărime de 13,29 lei/m3 (la nivelul tarifului în vigoare).

De asemenea, serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate va constitui: pentru consumatorii casnici în mărime de 4,18 lei/m3 (+2,14 lei/m3 față de tariful în vigoare); pentru consumatorii noncasnici în mărime de 11,17 lei/m3 (la nivelul tarifului în vigoare).

Noile tarife intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa: monitorul.gov.md

 

img23000228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!