ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Documentul ce prevede trecerea spitalelor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății a intrat în vigoare

13:01 | 13.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Legea care prevede trecerea spitalelor raionale din subordinea consiliilor raionale în gestiunea Ministerului Sănătății a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, în urma reformei, toate spitalele raionale vor continua să funcționeze, iar investițiile în aceste instituții vor crește pentru a spori calitatea serviciilor oferite pacienților. Da asemenea, proprietatea instituțiilor va rămâne în continuare în gestiunea autorităților locale.

Autorii proiectului de lege au argumentat că, în prezent, spitalele raionale se confruntă cu o lipsă acută de investiții, cu probleme legate de managementul acestora, cu lipsa de medicamente și starea proastă a echipamentelor.

Documentul intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Sursa: monitorul.gov.md 

img23000233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!