ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP recomandă instituirea filtrului de dimineață în instituțiile de educație timpurie

09:33 | 16.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ recomandă populației respectarea măsurilor de profilaxie împotriva virozelor și gripei și instituirea filtrului de dimineață în instituțiile de educație timpurie, prin verificarea temperaturii și a semnelor/simptomelor bolii respiratorii acute virale. Recomandările vin după ce în weekend au fost înregistrate două decese provocate de gripă, comunică MOLDPRES.

Specialiștii ANSP propun ca instituțiile medicale să monitorizeze şi să evalueze permanent situația epidemiologică prin gripă, să verifice și să completeze stocurile de medicamente, să asigure colectarea datelor epidemiologice și să acorde asistență medicală persoanelor bolnave conform protocoalelor clinice.

De asemenea, este recomandată limitarea accesului vizitatorilor în spitale și policlinici și purtarea măștilor de către personal și vizitatori, fortificarea activităților și măsurilor de control al infecțiilor, realizarea activităţilor de profilaxie specifică și nespecifică în rândul populaţiei și a grupurilor profesionale cu risc sporit de îmbolnăvire.

Potrivit ANSP, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate 934 de cazuri de gripă și 136.026 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii. Majoritatea cazurilor de infecții respiratorii au fost înregistrate la minori. Tot în aceeași perioadă, gripa a făcut trei victime.

Foto: doc.ro

img23000281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!