ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIPA a reluat achitarea subvenţiilor în agricultură aprobate în anul 2022

11:19 | 19.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a anunţat că odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2023, a fost demarat procesul de plată a cererilor de acordare a sprijinului financiar recepționate în anul trecut, transmite MOLDPRES. 

Potrivit instituţiei, de la începutul acestui an, AIPA a autorizat spre plată primele 32,5 milioane de lei (peste 1,6 mln de euro), surse ce sunt orientate către producătorii agricoli prin mecanismul de subvenții post-investiții.

În AIPA a recepționat un număr record de 16 146 de cereri privind acordarea sprijinului financiar.

Pentru anul curent, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Foto simbol

img23000408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!