ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medici din Republica Moldova vor beneficia de cursuri de formare profesională în Polonia

09:25 | 26.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Medici din Republica Moldova vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul chirurgiei minim invazivă în Polonia. Decizia a fost anunțată de Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Șeful de la sănătate a mulțumit partenerilor polonezi pentru sprijinul acordat sistemului sanitar din țara noastră, în special pe dimensiunea modernizării și consolidării bazei tehnico-materiale a instituțiilor medicale. În acest sens a fost accentuată importanța proiectelor de renovare și modernizare a Institutului Mamei și Copilului. Din iulie 2022 este în desfășurare proiectul de dotare a acestei instituții cu dispozitive medicale în valoare de peste un milion de euro.

Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki a remarcat similitudinea provocărilor de adaptare a sistemelor sanitare ale celor două țări la standardele Uniunii Europene și utilitatea preluării experienței pozitive poloneze. Astfel, Tomasz Grodzki s-a oferit să faciliteze organizarea unor cursuri gratuite de formare în domeniul chirurgiei minim invazive pentru medicii din Republica Moldova în cadrul instituțiilor de specialitate din Polonia.

Pe finalul ședinței, părțile au convenit asupra extinderii eforturilor de cooperare și valorificare a experienței pozitive în contextul adaptării sistemului medico-sanitar al Republicii Moldova la agenda integrării europene a țării.

Foto: Ministerul Sănătății

img23000595

img23000595

img23000595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!