ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă spitale au fost dotate cu echipamente noi cu suportul Israelului

11:10 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Centrele perinatale din nouă spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale moderne pentru acordarea asistenței medicale de calitate nou-născuților. Echipamentele în valoare de peste 250 de mii de dolari au fost donate de Statul Israel, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, în total, au fost oferite opt incubatoare, șase mese de resuscitare și trei mese radiante pentru nou-născuți. Aparatura medicală a fost distribuită spitalelor raionale din Cantemir, Căușeni,  Criuleni, Edineț, Orhei, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă și Ungheni.

Conform sursei citate, patru dispozitive din cele 17 au fost recepționate de centrul perinatal din Orhei, fiind amplasate în salonul Terapie Intensivă nou-născuți. Centrul perinatal a fost dotat ultima dată cu un incubator și mese radiante cu peste 20 de ani în urmă, susțin lucrătorii medicali, care mai spun că noile echipamente sunt foarte necesare pentru îngrijirea medicală și tratamentul bebelușilor prematuri sau cu maladii. Anual, la acest spital nasc peste o mie de femei, atât din raionul Orhei, cât și din Telenești, Șoldănești, Rezina.

Foto: MS

img23000648

img23000648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!