ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile în Republica Turcia

10:04 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Permisele de conducere din Republica Moldova au devenit valabile în Republica Turcia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la data de 14 ianuarie curent, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Astfel, cetățenii moldoveni stabiliți în Republica Turcia pot beneficia de prevederile Acordului la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

„Încheierea Acorduri de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova și le asigură libera circulație în traficul internațional, precum și le permit să încheie contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Foto simbol

img23000704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!