ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chirurgi din Republica Moldova participă la un curs de instruire organizat de OMS

09:44 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Un grup de medici chirurgi, traumatologi, anesteziști și terapeuți participă la cea de-a doua instruire din seria de training-uri în domeniul traumatologiei organizate de OMS, comunică MOLDPRES.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că instruirea are loc la solicitarea ministerului cu scopul de a perfecționa cunoștințele și abilitățile medicilor pentru a activa în echipe interdisciplinare antrenate în a acționa rapid și a salva vieți, abilitați care reduc mortalitatea la nivel de spital a pacientului traumatizat grav cu 20-30%.

Cursul este organizat de OMS împreună cu Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, cu suportul financiar al UE în contextul crizei refugiaților din Ucraina.

Foto: MS

 

img23000817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!