ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul penal va fi completat cu noțiuni noi

11:52 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Codul penal va fi completat cu noțiuni noi. Deputații au adoptat astăzi proiectul de lege care are scopul de a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul securității statului, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, necesitatea stabilirii și aplicării unui sistem de măsuri juridice și penale pentru manifestările care atenuează la integritatea teritorială, suveranitatea și securitatea statului reiese din specificul situației actuale, în contextul asigurării securității naționale.

Documentul prevede completarea Codului penal cu noțiuni, care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de patrie. Astfel, va fi sancționată penal inițierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul țării noastre a structurilor informative ilegale. Totodată, vor fi trase la răspundere penală persoanele care vor instiga alte persoane să comită acțiuni care dăunează suveranității, independenței, inviolabilității teritoriale, securității statului sau capacității de apărare a Republicii Moldova.

Codul penal va mai fi completat cu o nouă componentă de infracțiune, și anume acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul R. Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.

img23000830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!