ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci hectare vor fi retrase din circuitul agricol pentru construcția Spitalului Regional Bălți

13:01 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți, comunică MOLDPRES.

Terenul este situat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani și se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”. El a fost selectat pentru construcția Spitalului Regional Bălți în urma unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață estimativă de 38 mii m2, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare de calitate și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova în scopul construcției Spitalului Regional Bălți.

img23000835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!