ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul beneficiarilor care vor primi ajutor pentru perioada rece a anului va crește

14:43 | 02.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Proiectul de lege cu privire la modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului a fost adoptat astăzi în prima lectură cu 80 de voturi ale deputaților, comunică MOLDPRES.

Scopul principal al proiectului este majorarea multiplicatorului pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. Prin urmare, mai mulți cetățeni vor putea beneficia de această prestație socială.

Totodată, proiectul presupune extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului cu 20 de zile lucrătoare – până la 40 de zile.

Pentru anul curent au fost estimați cca 220 de mii de beneficiari de ajutor pentru perioada rece a anului lunar.

img23000840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!