ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a permis exportul de energie electrică din R. Moldova

15:39 | 03.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a abrogat astăzi hotărârea privind interzicerea exportului energiei electrice din Republica Moldova, în perioada stării de alertă pe piața energiei electrice, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, Agenția a ținut cont de faptul că S.A. „Energocom” are asigurate cantitățile necesare de energie electrică prin semnarea cu Centrala electrică din Dnestrovsc (MGRES) a unui contract de achiziționare a energiei electrice, precum și a contractelor cu furnizori din Romania, pentru acoperirea cererii de energie electrică ale furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și ale operatorilor de sistem.

Interdicția privind exportul de energie electrică a fost impusă în urma sistării exportului energiei electrice din Ucraina în UE și Republica Moldova din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice. La acel moment, Republica Moldova importa din Ucraina 30% din totalul energiei electrice consumate. 

Foto simbol

img23000874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!