ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O moldoveancă ce a suferit un accident rutier în Polonia a fost preluată de un echipaj SMURD

10:00 | 05.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Un echipaj SMURD al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă au efectuat o operațiune transfrontalieră terestră mixtă pentru transportarea din Polonia în R. Moldova a unei femei în vârstă de 54 de ani, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pacienta a avut în Polonia un accident rutier și a necesitat îngrijiri medicale. Aceasta a fost stabilizată inițial de medici polonezi și spitalizată în orașul Ostrow Mazowecka. Ulterior, în urma comunicării între autoritățile medicale din țara noastră și Polonia s-a decis ca femeia să fie adusă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău pentru îngrijiri medicale.

Pe parcursul drumului pacienta nu a avut complicații fiind permanent monitorizată. În capitală, persoana a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă.

Conform IGSU, de la începutul anului aceasta este a doua misiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii din țara noastră.

Foto: IGSU

img23000899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!