ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 10 mii de cazuri de viroze au fost înregistrate săptămâna trecută

09:31 | 07.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. În perioada 30 ianuarie-5 februarie, au fost înregistrate 10 074 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 8,8% mai puține în comparație cu săptămâna precedentă, și 65 de cazuri de gripă sezonieră, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, în ultima perioadă se atestă o scădere a numărului de îmbolnăviri, inclusiv în municipiul Chișinău. De asemenea, numărul internărilor s-a redus cu circa 14%, în raport cu săptămâna anterioară. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost spitalizate cu gripă 37 de persoane și cu viroze – 246.

Conform sursei citate, în acest sezon rece au fost confirmate 1 442 de cazuri de gripă și 181 276 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Specialiștii reamintesc populației despre necesitatea purtării măștilor de protecție, în special în transportul public și respectarea distanței sociale.

Foto simbol

img23000958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!