ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc pe 17 martie

10:45 | 14.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis astăzi că Adunarea Generală a Judecătorilor va avea loc pe 17 martie, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CSM, întrunirea va avea loc la ora 10.00, iar pe ordinea de zi a Adunării va fi inclus și subiectul alegerii noilor membrii CSM din rândul judecătorilor.

Tot astăzi CSM a aprobat cererile de demisie a peste 20 de magistrați de la Curtea Supremă de Justiție și de la Curtea de Apel.

Anterior la concursul pentru funcția de membru CSM s-au înscris 28 de judecători și doar cinci au promovat evaluarea Comisiei „pre-vetting”. Cei cinci candidați care au promovat evaluarea sunt magistrați din instanțele de fond. 

img23001168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!