ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AAC a făcut precizări privind pătrunderea în spațiul aerian național a unui obiect zburător

20:06 | 14.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a făcut precizări privind închiderea temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova din cauza pătrunderii unui obiect zburător, transmite MOLDPRES.

Potrivit AAC, în jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Moldovei, în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic.  

„Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor a acestuia, în scopul asigurării siguranței și securității cetățenilor, în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian. În urma verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis. Autoritățile naționale au acționat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situații similare”, se menționează într-un comunicat de presă al AAC.

Autoritatea a precizat că, în prezent, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.

img23001198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!