ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii moldoveni continuă să intervină la lichidarea consecințelor seismelor din Turcia

10:01 | 15.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Salvatorii moldoveni continuă și astăzi să intervină la lichidarea consecințelor cutremurelor din Turcia. Ieri, salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrele a două persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, salvatorii au intervenit ieri în localitatea Antakya, unde au efectuat lucrări de evaluare a blocurilor și caselor din zona afectată de seisme.

Astfel, în urma verificărilor cu ajutorul echipamentului tehnic din dotare, dar și a serviciului chinologic, salvatorii moldoveni au localizat cadavrele a două persoane blocate sub dărâmături. Ulterior, după mai multe ore de lucru, echipa de salvatori a țării noastre a reușit să extragă cadavrele de sub ruine.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, salvatorii moldoveni în comun cu voluntarii au identificat un alt sector de intervenție, unde au evaluat și examinat subsolul unui bloc locativ.

Echipa de salvatori moldoveni acționează timp de șase zile în una din cele mai afectate zone de seisme în provincia Hatay, Turcia.

Conform ultimului bilanț, 35.418 persoane au decedat în Turcia în urma cutremurelor din 6 februarie.

Foto: IGSU

img23001205

img23001205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!