ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizatorii JO 2024 de la Paris au dat startul campaniei de vânzare a biletelor

09:16 | 16.02.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie -11 august 2024) au dat startul miercuri campaniei de vânzare a biletelor, urmând să fie aleşi primii norocoşi dintre cei trei milioane de candidaţi traşi la sorţi, care vor intra în posesia pachetelor lor de cel puţin trei tichete, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Unii dintre aceştia, înscrişi anterior la tragerea la sorţi, au primit începând de luni email-urile prin care sunt invitaţi să se conecteze miercuri pentru a putea cumpăra biletele mult aşteptate de către fanii sportului.

Fericiţii câştigători sunt anunţaţi cu 48 de ore înainte, după care au la dispoziţie alte 48 de oare în care cumpărătorii pot alege să-şi compună pachetul de bilete, cu minimum trei tichete de achiziţionat şi 30 maximum.

Au fost aproape trei milioane de persoane înscrise la tragerea la sorţi, încheiată din 31 ianuarie, iar dacă această cifră este identică cu volumul primelor bilete puse în vânzare - cu aproape 80% din sesiuni printre sporturile din programul acestor Jocuri - nu toţi candidaţii vor putea accede la vânzare.

"Nu putem şti deocamdată câţi oameni vor putea beneficia de această primă fază, pentru că depinde de comportamentul de cumpărare al primilor cumpărători", au precizat responsabilii comitetului Paris-2024.

În mod clar, voracitatea primilor cumpărători va determina numărul de persoane care îşi vor putea încerca norocul în faza de vânzare a biletului unic, care va debuta pe 11 mai, cu o tragere la sorţi anterioară, programată pe 15 martie, subliniază AFP.

Dintre biletele puse în vânzare, aproape un milion vor fi la preţul 24 de euro, pentru a se înscrie în linia adoptată de organizatorii acestor Jocuri care se vor "populare" şi accesibile pentru toţi". Dar aproximativ jumătate din această sumă este rezervată biletelor populare achiziţionate de stat şi pentru comunităţi, ceea ce reduce aceste bilete low-cost pentru publicul larg la puţin peste 500.000 de unităţi.

În ceea ce priveşte cele mai scumpe bilete, precum cele pentru finala de baschet sau finala atletică la 100 m, precum şi ceremonia de deschidere, acestea vor fi disponibile doar în faza de vânzare unică.

Biletele pentru toate competiţiile de navigaţie programate la Marsilia vor fi, de exemplu, 24 de euro, indiferent de locurile în care sunt aşezaţi spectatorii. Dar aceste bilete ieftine sunt compensate de preţuri destul de mari pentru alte evenimente, mai populare, care pot ajunge până la 690 de euro pentru un loc. Pachetele alcătuite pot varia aşadar de la 72 de euro (3 bilete de 24 de euro), până la 1.150 de euro, pentru cei cu venituri mai mari, conform Paris-2024.

În total, aproape 13,5 milioane de bilete - 10 milioane pentru Jocurile Olimpice şi 3,5 milioane pentru Jocurile Paralimpice - vor fi puse în vânzare de organizatorii competiţiei din capitala Franţei.

Veniturile preconizate din vânzarea biletelor ar trebui să aducă aproape 1,4 miliarde de euro, inclusiv ospitalitate (pachete de top de gamă), dintr-un buget total de 4,4 miliarde de euro, adică o treime din bugetul Comitetului de Organizare a JO 2024.

img23001238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!