ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA și UE au salutat învestirea noului Guvern de la Chișinău

09:14 | 17.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, au salutat învestirea noului Guvern, condus de Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

„Transmitem felicitări noului prim-ministru Dorin Recean și cabinetului său. Așteptăm să continuăm să lucrăm cu Guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur”, a declarat Ambasadorul SUA.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks a afirmat că UE salută desemnarea rapidă a premierului Dorin Recean și numirea noului guvern. „Suntem pregătiți să lucrăm cu noul Guvern pentru intensificarea eforturilor privind reformele cheie, în special în sectoarele justiției, financiar și combaterii corupției, în interesul tuturor cetățenilor și în conformitate cu cei nouă pași pe care Republica Moldova trebuie să-i facă pentru a progresa în continuare pe calea integrării în UE”, a afirmat Janis Mazeiks.

Totodată, ambii oficiali au mulțumit fostului prim-ministru Natalia Gavrilița pentru angajamentul ei puternic în construirea democrației Republicii Moldova și pentru modul în care a condus Guvernul într-o perioadă marcată de crize fără precedent.

În același timp, mesaje de felicitare cu ocazia numirii unui nou Guvern la Chișinău au fost expediate și de alți oficiali occidentali. 

Guvernul condus de Dorin Recean a fost învestit joi, 16 februarie, după ce a obținut vot de încredere din partea Parlamentului. 

Foto simbol

img23001273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!