ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău a început campania de plantare a arborilor și arbuștilor

08:13 | 19.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. În capitală a început campania de plantare a arborilor și arbuștilor, în perioada de primăvară, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, datorită temperaturilor favorabile de afară, muncitorii întreprinderii „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au reluat activităţile de plantare a copacilor, în special pe principalele străzi ale municipiului Chișinău.

Angajații au sădit arbori de platan și mesteacăn pe străzile: Hristo Botev, Albișoara, Vlaicu Pârcălab, Sarmizegetusa și bd. Mircea cel Bătrân. La rădăcina fiecărui arbore a fost pus humus natural pregătit de către întreprinderea municipală prin descompunerea materialelor vegetale bio-degradabile.

De asemenea, autoritățile municipale au anunțat că au demarat lucrările de curăţare a pomilor şi amenajare a spaţiilor verzi.

Foto: primăria capitalei

img23001328

img23001328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!