ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 688 mln de lei în ultima săptămână

10:37 | 20.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. În perioada 13-19 februarie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 688,1 milioane de lei (aproximativ 34,4 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19,1 mln de lei, ceea ce reprezintă 2,8% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 867 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 68 800 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 54 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 182 de mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 4,4 miliarde de lei, cu 25,8% mai mult față de încasările din aceeași perioadă a anului trecut.

img23001350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!