ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele ce dau în locațiune imobile a crescut cu peste 50%

10:41 | 20.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 53,3% în prima lună a anului curent, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Acestea au constituit 4,9 mln de lei (245 de mii de euro), relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în luna ianuarie a acestui an au fost identificate 325 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. La 51 de persoane fizice au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 155,8 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 10,9 mii de lei și aplicată amendă în mărime de 5,4 mii de lei.

În urma acțiunilor întreprinse în luna ianuarie 2023, au fost înregistrate 2 152 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 20,4% mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2022.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Foto simbol

img23001352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!