ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA a atenţionat despre suspendarea traficului la punctul de frontieră polono-belarusă Kukuryki – Kozłowiczy

12:50 | 21.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunţat astăzi despre suspendarea traficului la punctul de trecere a frontierei polono-belaruse Kukuryki (PL) – Kozłowiczy (BY), începând cu data de 21 februarie ora 19:00 (CET), a vehiculelor de mare tonaj antrenate în transportul internațional de mărfuri, transmite MOLDPRES.

Restricțiile respective nu se aplică vehiculelor înmatriculate în Republica Polonă, statele membre ale Uniunii Europene și Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) - părți la Acordul privind Spațiul Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și Confederaţia Elveţiană. Prin urmare, Agenția atenționează operatorii de transport că vehiculele înregistrate în Republica Moldova nu sunt scutite de restricțiile menționate.

Decizia respectivă rămâne în vigoare până la următoarea notificare.

La 10 februarie, a avut loc şi suspendarea traficului la punctul de trecere a frontierei polono-belaruse Bobrowniki (PL) – Grodno (BY), urmare a unei decizii a Ministerului de Interne al Poloniei, luată ”în interesul important al securității statului”.

Foto: ANTA 

img23001387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!