ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu o delegație a Parlamentului Lituaniei

17:36 | 21.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu o delegație a Parlamentului Lituaniei și experți din domeniul securității naționale din Lituania, care se află în țara noastră cu o vizită de documentare, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte legate de situația regională de securitate în contextul noilor realități și provocărilor generate de războiul din Ucraina, inclusiv lupta cu propaganda și dezinformarea, eforturile depuse de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova de a contribui la menținerea stabilității și securității, precum și evoluțiile marcate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Vicepremierul Oleg Serebrian a punctat obiectivele politicilor de reintegrare a țării, subliniind determinarea Chișinăului de a continua procesul de soluționare pașnică a conflictului, cu păstrarea perspectivei de integrare europeană.

În același timp, a fost evidențiată necesitatea realizării obiectivelor de demilitarizare și democratizare a regiunii în calitate de factori ce vor contribui la avansarea în procesul de reintegrare a țării.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulțumit oficialii pentru deschidere și interes față de procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Foto: Biroul de reintegrare

 

img23001410

img23001410

img23001410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!