ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte 11 cazuri de Kraken au fost confirmate în Republica Moldova

17:45 | 23.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că a realizat o nouă secvențiere a probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și în 11 probe a fost confirmată sublinia XBB.1.5 (neoficial numită Kraken), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, rezultatele reacției efectuate astăzi au confirmat în toate 16 probe supuse secvențierii circulația subliniilor ce aparțin variantei Omicron. În 11 probe a fost confirmată sublinia XBB.1.5 (neoficial numită Kraken). Pentru moment, aceasta este cea mai contagioasă sublinie.

Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării (Chișinău, raioanele Cimișlia, Florești și Tiraspol), din mediul rural și urban și confirmate prin tehnici de biologie moleculară (rRT-PCR). În probele selectate, varianta Omicron a fost confirmată la cinci bărbați și 11 femei.

Datele OMS arată că sublinia XBB.1.5 a SARS-CoV-2 este dominantă în Europa.

Specialiștii reiterează importanța vaccinării împotriva COVID-19, ca fiind cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

img23001503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!