ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova

09:52 | 24.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Mai mulți oficiali, dar și simpli cetățeni au depus astăzi flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, la un an de la declanșarea războiului din statul vecin, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a început cu intonarea imnurilor de stat ale Ucrainei și R. Moldova, iar ulterior participanții au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului.

La ceremonie au participat oficiali, membri ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, oameni de artă, dar și simpli cetățeni care au comemorat victimele invaziei ruse în statul vecin.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko a mulțumit țării noastre pentru sprijinul acordat cetățenilor ucraineni care au găsit în Moldova un refugiu din calea războiului. Totodată, diplomatul a exprimat gratitudine pentru sprijinul internațional acordat de partenerii Ucrainei, „care au făcut-o mai puternică”.

„Astăzi comemorăm victimele războiului brutal declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Suntem aici ca să comemorăm miile de persoane ce și-au pierdut viața, au fost rănite sau care au fost nevoite să-și caute refugiu înafara teritoriului Ucrainei. Ne dorim ca pacea să revină pe teritoriul Ucrainei, cu restabilirea și respectarea suveranității și integrității teritoriale a statului vecin, iar cei care au comis crime de război - să poarte responsabilitate. Pentru Republica Moldova este importantă menținerea păcii și stabilității și vom face tot posibilul ca asta să se întâmple și pe viitor”, a afirmat la eveniment secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc.

Cu un mesaj de sprijin pentru Ucraina au venit șeful Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks și Ambasadorul SUA în țara noastră, Kent D. Logsdon.

Astăzi se împlinește un an de la începutul războiului din Ucraina. 

Foto: PRO TV Chișinău

img23001518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!