ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală va fi edificat Centrul cultural „Eugen Doga”

14:30 | 24.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. În capitală va fi edificat Centrul cultural „Eugen Doga”. Maestrul și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, au semnat astăzi un Memorandum de colaborare, transmite MOLDPRES.

Într-o conferință de presă, edilul capitalei a subliniat că autoritățile locale au identificat terenul și mijloacele financiare necesare pentru realizarea proiectului. „Centrul va avea spații concertistice în interior și exterior. Este de datoria noastră ca geniul să fie valorificat. Trebuie să ne mândrim că suntem contemporani cu Eugen Doga și să cultivăm aceste valori tinerei generații”, a spus sursa citată.

La rândul său, maestrul Eugen Doga a mulțumit pentru inițiativa de a crea un centru cultural care îi va purta numele. „Era un vis al meu. Avem un popor muzical, de aceea ne propunem ca noul centru să fie atractiv pentru tineri. Am foarte multe idei frumoase pe care sper să le realizăm împreună”, a afirmat Eugen Doga.

Centrul cultural „Eugen Doga” va fi edificat pe strada Veronica Micle, 5. În cadrul proiectului urmează a fi realizate lucrări de construcție și reparație.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937 în satul Mocra, raionul Rîbnița. A absolvit Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, Conservatorul și Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. Maestrul a semnat valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film și de teatru. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

img23001535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!