ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe echipaje ale poliției vor patrula în toată țara

17:19 | 25.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) va intensifica măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice. De astăzi, mai multe echipaje vor patrula în toată țara. Decizia a fost luată după ce în ultima perioadă au avut loc accidente rutiere grave, în urma cărora mai multe persoane au fost traumatizate sau chiar au decedat, transmite MOLDPRES.

În context, IGP a solicitat șoferilor să manifeste un comportament adecvat în cazul în care vor fi opriți în trafic de către agenții de poliție și să se conformeze indicațiilor acestora.

„Comunicarea de prevenire nu aduce rezultatele scontate, iar șoferilor le este mai mult frică de amendă sau ridicarea permisului de conducere, decât că într-o secundă ar putea lua viața unui om. Venim repetat cu un apel la responsabilitate și atenție, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii”, este menționat într-un comunicat de presă al IGP. 

Potrivit oamenilor legii, principalele cauze care duc la producerea accidentelor sunt depășirea limitelor de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic, iresponsabilitatea, conducerea în stare de ebrietate, depășirile neasigurate, utilizarea telefonului mobil la volan și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat astăzi poliției naționale intensificarea măsurilor de supraveghere și control pe drumurile publice. 

img23001560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!