ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pacificatorii moldoveni au început misiunea în Liban

14:59 | 27.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Militarii din primul contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), şi-au început misiunea în Liban, anunță Ministerul Apărării, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfăşurate în Baza multinaţională „Sector West HQ UNP 2-3”, din localitatea Shama, aceştia au preluat atribuţiile pacificatorilor armeni, care au făcut parte din contingentul italian.

În prezenţa comandantului Sectorului West, Roberto Vergori, precum şi militarilor din Italia, Armenia şi Republica Moldova, Nicolae Ținevschi, comandantul UNIFIL-1, a preluat drapelul ONU și responsabilitățile funcției.

UNIFIL este prima misiune ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent format din 32 de militari profesionişti. Aceștia au ajuns în Liban pe 16 februarie curent.

Foto: Ministerul Apărării

img23001583

img23001583

img23001583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!