ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii claselor I din mai multe școli vor participa la ore de nutriție

09:38 | 01.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Peste 4300 de elevi ai claselor I, din 88 instituții de învățământ din țară, vor avea ore de nutriție. Acestea vor fi desfășurate în cadrul cadrul studiului COSI - inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății privind supravegherea obezității în copilărie, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, 12 echipe de specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și a USMF "Nicolae Testemițanu" vor merge în școli pentru a aprecia dezvoltarea fizică a copiilor și vor evalua prin chestionare mediul alimentar școlar și deprinderile alimentare din familie. De asemenea, vor preda ore de nutriție în cadrul cărora copiii vor avea oportunitatea să învețe despre principiile alimentației echilibrate, a activității fizice și a hidratării corespunzătoare.

Procesul de colectare a datelor în cadrul studiului COSI - inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății privind supravegherea obezității în copilărie este în plină desfășurare. Studiul este realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Foto: ANSP

img23001655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!