ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte șase cazuri de Kraken au fost confirmate în Republica Moldova

09:23 | 03.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat astăzi că a realizat o nouă secvențiere a probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și în șase probe a fost confirmată sublinia XBB.1.5 (neoficial numită Kraken), comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, rezultatele au confirmat în toate 16 probe supuse secvențierii circulația subliniilor ce aparțin variantei Omicron. În șase probe a fost confirmată sublinia XBB.1.5 (neoficial numită Kraken). Pentru moment, aceasta este cea mai contagioasă sublinie.

Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării (Chișinău, raioanele Anenii Noi, Călărași, Ceadîr-Lunga, Dondușeni, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni), din mediul rural și urban și confirmate prin tehnici de biologie moleculară (rRT-PCR). În probele selectate, varianta Omicron a fost confirmată la opt bărbați și opt femei.

Datele OMS arată că sublinia XBB.1.5 a SARS-CoV-2 este dominantă în Europa.

Specialiștii reiterează importanța vaccinării împotriva COVID-19, ca fiind cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Foto simbol

img23001743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!