ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sergiu Gurduza a fost numit Consul al Republicii Moldova în Istanbul

10:16 | 07.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Sergiu Gurduza a fost numit Consul general al Republicii Moldova în orașul Istanbul, Turcia. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Totodată, Guvernul a decis suspendarea raporturilor de serviciu a lui Sergiu Diaconu din funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, în baza cererii de demisie. Totodată, la MAI a fost numit un nou secretar de stat. Acesta este Igor Trofimov.

Și Ministerul Finanțelor va avea un nou secretar de stat. Funcția va fi ocupată de Olga Golban.

Tot astăzi, Guvernul a decis numirea lui Nicolae Rădiță în funcția de director general adjunct al Agenției Relații Interetnice. O altă decizie aprobată de Executiv vizează eliberarea din Olga Dobrioglo din funcția de șef adjunct al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. 

img23001835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!