ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Declarația privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost publicată în Monitorul Oficial

09:54 | 10.03.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptată de Legislativ, a fost publicată în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

În document aleșii poporului au constatat că Rusia, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă.

Potrivit documentului, acest act de agresiune fățișă reprezintă crime de război și o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Rusia.

Parlamentarii de la Chișinău au solicitat Rusiei să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.

”În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina”, se mai spune în declarație.

Sursa: monitorul.gov.md

img23001925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!