ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat în raionul Criuleni

11:48 | 13.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Un caz pozitiv de pestă porcină africană la suine domestice a fost depistat în raionul Criuleni, localitatea Mașcăuți. Anunțul a fost făcut astăzi de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în raportul săptămânal privind situația epizootică din Republica Moldova și regiune, în perioada 4-10 martie, transmite MOLDPRES.

Ca rezultat, în prezent este efectuat controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent autorităţile de profil, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor sau al depistării cadavrelor de mistreți. La fel, solicită proprietarilor de porci să nu utilizeze în hrana acestora resturi culinare și să respecte cerințele minime de biosecuritate.

Foto: ANSA 

img23001985

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!