ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista medicamentelor compensate va fi extinsă din 1 aprilie

14:08 | 14.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Începând cu 1 aprilie, pacienții asigurați care suferă de hipertensiune vor beneficia de medicamentul compensat cu denumirea internațională nebivololum, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, decizia de extindere a indicațiilor terapeutice pentru preparatul nebivololum aparține Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Astfel, medicamentul, utilizat pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, va fi prescris nu doar pacienților cu insuficiență cardiacă, dar și celor hipertensivi, indiferent de vârstă.

Preparatul va fi compensat în proporție de 80% din preţul medianic cu amănuntul a două denumiri comerciale prezente pe piață. Anual, urmează să beneficieze de nebivololum circa 70 de mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind 657 de lei.

Foto simbol

img23002033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!