ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile Cod galben de vânt puternic

15:11 | 15.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru următoarele zile Cod galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe 16 şi 17 martie, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc de prăbuşire sau fire electrice.

Potrivit sinopticienilor, în următoarele zile vremea se va răci, temperatura maximă atingând ziua 9 grade Celsius, iar în nordul țării va ninge.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

De asemenea, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 10-30 cm. Din cauza micșorării deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari de 175 m3/s, pe sectorul Dubăsari – Grigoriopol va continua scăderea nivelului apei cu 10-60 cm, iar pe sectorul  Grigoriopol - Tudora va continua creșterea nivelului apei cu 10-80 cm, datorită măririi deversării apei din lac până la 280 m3/s la data de 14 martie.

În râul Prut, în amonte de lacul de acumulare Costești-Stânca va continua scăderea nivelului apei cu circa 10 cm. În legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Costeşti-Stânca până la 65.0 m3/s, pe sectorul Leușeni – Leova va avea loc creşterea nivelului apei cu 10-20 cm, iar pe celelalte sectoare al râului Prut și în râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

 

img23002088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!