ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

”Noul Ambasador al Japoniei are toată deschiderea Parlamentului în a stabili relații și mai puternice cu R. Moldova”, a declarat Igor Grosu

10:12 | 16.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro Yamada, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cursul discuției, oficialii au convenit să depună eforturi pentru a crește volumul investițiilor japoneze în Moldova și să promoveze cât mai mult produsele moldovenești pe piața niponă. O altă prioritate stabilită a fost cooperarea parlamentară, inclusiv în cadrul grupului de prietenie și comisiilor de specialitate.

Șeful Legislativului a menționat că, de-a lungul anilor, Japonia a demonstrat că este un partener important al țării noastre, iar cetățenii Republicii Moldova beneficiază din plin de investițiile importante nipone în medicină, agricultură, IT, infrastructură locală.

„Țările noastre se bucură de o relație excelentă, Japonia fiind al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei. L-am asigurat pe domnul ambasador că are toată deschiderea Parlamentului în a stabili relații și mai puternice”, a spus președintele Legislativului.

Foto: Parlament

img23002106

img23002106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!