ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele juridice vor fi obligate să respecte măsuri de securitate a rețelelor

12:46 | 16.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Persoanele juridice de drept public și anumiți furnizori de servicii vor fi obligați să respecte măsuri de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, pentru a se proteja de atacuri cibernetice. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în două lecturi de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului Legii privind securitatea cibernetică, va fi desemnată o autoritate competentă în domeniul securității cibernetice, care va identifica și supraveghea furnizorii de servicii, pentru ca aceștia să asigure un nivel adecvat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice. Furnizorii de servicii vor fi identificați în baza mai multor criterii. Printre ei se regăsesc cei care prestează un serviciu dependent de o rețea sau sistem informatic, perturbarea căruia ar putea avea un impact semnificativ asupra ordinii publice, a securității publice sau a sănătății publice. Acești furnizori vor fi obligați și să raporteze incidentele cibernetice semnificative.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul proiectului Uniunii Europene „Moldova Cybersecurity Rapid Assistance” și transpune mai multe directive UE.

Foto: Parlament

img23002118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!